Log In
Sign Up
Signup
Login
Explore
News
Feedback
Explore
News
.
Follow
4535
posts
87
followers
116
following
Po przekrojeniu.
Następnym razem dam więcej ziół. Zapach jest niesamowity.
#mishagotuje
Mentions
thisguy
pomyloona
beautifulfood
marbear
carmenluna
ensomme
acaelusthorn
acaelusthorn
hormeza
pomoor
Mam w piekarni niedaleko takie bułeczki ziołowe z kurkumą. To stąd kolor? Bo podobny strasznie.
Chlebek jest na podstawie bio mąki pszennej, maślanki i garści świeżego rozmarynu... Niestety nie ma w nim kurkumy a ten żółty kolor to przez LEDy nad blatem (taki ciepły biały kolor). Chociaż przyznaje, że chelbek sam w sobie nie jest "blady".
Jak smakuje tak dobrze jak wygląda, to i bez kurkumy może być.
Jest piekny! ❤️
Dziękuję.
Sam chlebek jest dobry ale za mało rozmarynu przez co jest za mało wyczuwalny smak ziół.
Idzie w tej maszynie zrobić chleb z posypką? Wiesz.. niekoniecznie pchać smak we wnętrze ciasta, a dodać ten ziołowy boost na części wypieku?
O ile mi wiadomo to po ostatnim mieszaniu następuje sygnał wyjęcia mieszakow. Wtedy można posypać górę ciasta. Wiem, że kumpel z pracy posypuje słonecznikiem. Osobiście nigdy tego nie próbowałem. Ogólnie to urządzenie ma kilka programów i to nie tylko dla chlebów, można robić też ciasto na pizzę i makaron.
To wciąż mając w pamięci te bułeczki - polecam wcześniej przygotować mieszankę ziół i na tym etapie, o którym mówisz posypać. Wiem też że bułka to inna forma konsumpcji niż chleb, ale no.. wspominałeś o płaskim smaku - może to będzie rozwiązanie. Że w ciasto nie ma co pchać przypraw to z kolei napisałem mając na uwadze że chleb dobrze jak nadaje się do wielu smarowideł lub obkładów. Wtedy akcent na skórce myślę że sprawdzi się lepiej, niż jednolity ziołowy smak ciasta.
Daj znać jak będziesz robił ziołowy chlebek 2.0 albo i 3.0 nawet, sam się chętnie czegoś od Ciebie nauczę - zwłaszcza że od nie pamiętam kiedy razem z przestrzenią mieszkalną w końcu wynajmuję również piekarnik :)